Fra gjeste- og lagerrom til barnerom med ringvirkninger både her og der…

Vi hadde lenge snakket om å la barna ta over det største soverommet. Tanken var å ha sovedelen i ene enden og et lekeområde / TV stue i andre enden.

Slik så rommet ut før.

   

Noen kommoder, rekvisitaskapet mitt, gjesteseng og mange bokser med arvetøy til barna, den gamle TV og den gamle TV benken som vi tidligere hadde i stua.

Rommet ble tømt og før jul leide vi inn et firma som isolerte, satte opp nye veggplater, pussa og malte pipa og bytta dør. Det ble så fint!

Da var det bare for oss og få på plass senger og møbler. Vi snakket om å kanskje kjøpe sånne halvhøye senger til barna, men kom fram til at de bare kan beholde sine juniorsenger inn til videre. Kanskje til skolestart da skrivepulter blir et behov?

Vi ønsket oss en ny TV benk så Finn.no ble sjekket ut og heldig var vi som arvet en fin TV benk med tilhørende vitrineskap fra et par her i området.

Tv benken har tre skuffer og Sara flyttet raskt inn i to av de med dukkeklær og ting til babydukkene sine. Isak fikk parkert noen biler i den siste. I vitrineskapet har blant annet Sara sin jentelego på utstilling. I skuffen har vi diverse spill/puslespill.

I kroken mot vinduet har jeg satt et IKEA Trofast oppbevaringsmøbel. Der har barbier, my little ponny og doktortingene flyttet inn. Både denne og den avlange Trofast’n kom flyttende ned fra stua. Disse er veldig praktisk da en kan ta med seg boksene hvis en ønsker å leke med tingene på et annet sted samtidig som en kategorisere leker.

Vi er på utkikk etter en dagseng. Det blir nok en Hemnes eller Brimnes fra IKEA. Enn så lenge gjør noen madrasser nytten.

En IKEA Malm kommode med overhylle fikk være med fra det gamle barnerommet. Det er også et Finn.no funn som kom i hus samtidig som barna kom til. Der har Isak stilt ut sine lego kreasjoner, skuffene er faktisk ikke fylt opp men noen bamser havnet i den nederste og spill / puslespill i to små øverste. Isak sitt pentøy fikk også en skuff der. Tripp-trapp Trofast møbelet har stått under trappen der barna hadde en lekekrok før. Der er det bokser med Brio togbanen, ting til lekekjøkken/butikk, Brio mec med mer.

Sara sitt kjoleskap ble med over fra det gamle barnerommet. Det trenger nok en gjennomgang for det er ganske så fult… Oppbevaring av barneklær kan bli ett eget blogginnlegg…

.

Skyvedøren til vårt tidligere kleskott står åpen på bilde og der har det nå blitt ett mer «rent» lager, med diverse ting som ikke blir brukt så ofte. Barna sine store leker stuet jeg også inn der. Lekekjøkken, stellebord til babydukka, bilbane og dukkevogn. Veldig greit å kunne sette unna og lukke døra.

Hengetøy som bunader og pentøyet til mannen, bokser med luer, votter, capser osv på hyllen over.

Sengetøy, pledd, vin og mye annet, men jeg vet akkurat hva som er her så selv om det kanskje virker som et sammensurium for andre så har jeg full kontroll og kan om jeg skal hente noe finne det på to sekunder.

På Facebook kom disse to bilene opp som minne for hva jeg drev på med for ett år siden, så slik så klesboden vår ut. Den var jo egentlig helt super, men litt upraktisk for oss å ha klærne der nå når kidza tok over rommet.

   

Siden denne «forvandlingen» gav ringvirkninger i stua også skal dere få se noen bilder derfra. Før så den sånn ut med Trofast møblene og lekehuset.

Dagens status. Det er ikke fritt for leker i stua, men tanken er vel at dette er leker som lett pakkes sammen og bæres ned når de er ferdig lekt med.

Dere husker kanskje den tomme kommoden fra innlegg i går? Den som stod under tappen. Den flyttet jeg opp i stua. Skuffene er fortsatt tom, men skal nok brukes fornuftig. Den lille skuffekommoden stod der før. Den er ganske stygg og slitt, men ble forflyttet til enden på sofaen og kan gjøre litt nytte for seg der inntil videre. Tror nok den forsvinner ut på Finn.no …

Så hva skjedde under trappen da?

Der havnet en annen gammel IKEA Malm kommode. Den stod på gjesterommet før oppussingen og hadde ett kort opphold inne på ‘lageret’, men jeg slepa den med meg ut under trappen i dag. Der har jeg litt av mine klær men det er også ledige skuffer! Jippi!

Hva skal bli neste prosjekt nå? Rydde vekk jula står vel for dør og det er jo en fin anledning til å gå gjennom julepynten og se hva en ønsker å beholde og om noe kan kastes eller gis bort.

 

 

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.