Bøkene «Ren glede» og «Rent så enkelt»

To nye bøker er lest eller ikke lest fra perm til perm, men lest litt her og der og fort gjennom… For er jo ikke noe superspennende tema syns jeg. Litt annen kategori denne gangen, rengjøring…. Jeg er ikke så glad i å vaske så alle tips som gir meg noen «snarveier» tas i mot med takk. Råd som gjør det mer naturvennlig og få det rent er også noe som tiltaler meg. Jeg har kurvene full av diverse sprayer og vaskemiddler så kanskje det å begynne å gå over til mer miljøvennlige og snille varianter er en god tanke.

I boken «Ren glede» av E. Høye fant jeg noen tips som jeg noterte meg og deler de med dere her.

Lag vaskespray ved å fylle en sprayflaske med vann og 1/4 dl 7% eddik.

Legg noen nellikspiker i støvsugerposer for frisk duft.

Vask glasset i ovnsdøra ved å bløte avispapir dyppe det i sot og gni mot glasset.

Vindusvask: bøtte med lunket vann + 2 korker salmiakk og 1 teskje Zalo.

Mikrobølgeovnen; sett en skål med vann og saften av en halv sitron i ovnen og kjør på full effekt i 2 minutter. Vask over med ren klut.

Avløp; 50gram natron + 1/2 kopp salt + en kjele med kokende vann. La virke i 10 minutter og skyll etter med kokende vann.

1/2 dl edikk + 2 spiseskjeer natron eller bakepulver. Skyll med kokende vann. La virke i 10minutter og skal etter med kokende vann.

Skjærefjøl i tre. Gi den en god peeling med grovsalt. Sett inn med nøytral olje. Legg matpapir på fjølen før du skal skjære kjøtt eller fisk.

Sølvpuss; kle en langpanne med aluminiumsfolie, 2-3 spiseskjeer salt og kokende vann. La sølvet ligge en stund, vask og tørk. Jeg har brukt bakepulver i stede for salt og vet at det fungerer utmerket. Har et eget blogginnlegg på dette. Kanskje jeg skal teste om salt gjør samme nytten neste gang sølvet mitt trenger en puss.

Vannkokeren; 1del edikk 7% og 7 deler vann. Kok opp.

Kaffetrakteren; 1 del edikk og 2 deler vann. Skyll i etterkant gjennom med rent vann flere ganger.

Mot maur; 50/50 melis og potetmel.

Super såpebobler lages av 3dl vann, 5 spiseskjeer Zalo, 2 spiseskjeer glyserol og 1 spiseskjeer sukker.

===================///\\\====================

Fra boken «Rent så enkelt» av E.L. Hagesæther noterte jeg meg: «Lærer du å holde rent, reduserer du behovet for å gjøre rent!»

Stekeovnen; 150 grader, sett en skål med litt salmiakkvann øverst i ovnen, sett en kjele med kokende vann nederst i ovnen, la stå i 20 minutter, slå av varmen og la stå over natten. Tørk av med tørkepapir.

Sengetøy: etter en time ved 10 minus kan midd støvsuges / bankes / ristes bort.

Har du små barn? Lek inn gode vaner mens barna er små!

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.