Gjør entre.

Leser nå boken Orden og system – rydd opp hjemme av T.  Hammersley. Det er en en bok med 123 tips, mange bilder og kortfattet tekst.

Igjen har jeg tatt en tur på gangen. Var ikke helt fornøyd med utseende der. Relativt godt fornøyd med organiseringen av tøy og ting, men så er det noe med det estetiske også.

Boken sier at inngangspartiet skal hilse deg velkommen, være imøtekommende, ryddig og slå an tonen for resten av huset samt gjenspeile smaken din.

Fast plass for ting og sortert etter kategorier. Utnytt høyden og lag et system som passer familien.

En bildehylle ble skrudd opp for å skjule gamle hull etter speilen, og morsomme bilder av barna fikk plass der. Blir glad av å bli møtt av de to når en kommer inn døra. To kroker over døren til «lille do’n» er praktisk. Her henger jeg opp nettet som skal være med i barnehagen neste dag, ting jeg skal selge eller gi bort som skal bli hentet og annet som skal være med ut av huset i en eller annen sammenheng.

Familiebilde fikk plass over krokrekken. Krokene med fugler er fra Perfect Home. Den ene fikk jeg i gave av min søster for mange mange år siden og den andre var jeg så heldig å etter mye leting få tak i via Internett.

Dette IKEA systemet passer oss perfekt. Papp esker, små skuffer og plastbokser så luer, votter, solbriller og annet småtterier har fast plass.

Disse fuglehusene gjør det både enkelt og morsomt å ha en fast plass for alle nøkler.

Et gammelt hull i veggen fikk en krok og der har nå treningssekken min fått fast plass. Kidza sine sko står i en IKEA Billy bokhylle.

IKEA skap med stoff bokser. Navnet og merket.

Rullet jakkene og «stående» i boksen for mer oversikt.

Øverste seksjon av skapet. Oversiktlig og praktisk, men disse digre støvlene…. Hm, de tar så stor plass uansett hvor en oppbevarer de.

Kan nevnes at når vi kjøpte inn dette skapet så kjøpte vi trådkurver til hele høyden. Det gikk ikke lang tid før jeg trodde jeg skulle bli sprø av hvor upraktisk det viste seg å være. En måtte åpne begge skapdørene på vidt gap for å få trekt ut trådkurver, det som lå bakerst i trådkurven var lite tilgjengelig og de øverste kurvene rakk en jo ikke opp til… For oss ble det mye mer praktisk med hyller og stang.

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.