Vise fram badet?! Iiikkk…

Da har jeg tatt med meg Marie Kondo sine tanker om badet og åpnet skuffer og skap med tanke på å kaste ut unødige og utgåtte produkter. Jeg har heldigvis ikke så mye «stæsj» så det gikk kjapt.

Og målet må være at hvem som helst skal kunne åpne skap og skuffer uten at jeg blir flau.

Tips:

Ta ut av alle hyller og tørk over. Har du gamle produkter som bør kastes? Hudprodukter og sminke er ferskvare og bør brukes innen ett år, noe sminke kan oppbevares inntil tre år.

Bruk kurver eller bokser og oppbevar det som kan stå stående og oppbevar etter kategori. Sminke bør oppbevares i egen beholder med lokk for å unngå at de kommer fukt på pudder, øyenskygge, koster osv.

Vi er heldig og har stort bad med dusj, badekar og dobbelvask.

Vi har høyskap, skap bak speilet, skuffer under vasken samt tre løse kommoder og jeg har sugekopp oppbevaring på veggen.

Håndkletørker og klesstativ…

Boks med sminke, toalettmappe til bruk på SATS, ørepynten min, kurv med ekstraprodukter og hylle til hudpleie produkter vi bruker regelmessig og så håndklær og kluter. Relativt god orden i utgangspunktet, men alltid rom for forbedring. Når skapet ble kjøpt inn hadde halve skapet kurver men det ble bare upraktisk og uegnet med tanken på hva som skulle oppbevares der så alle unntatt en kurv ble fjernet.

Kategoriene er i orden, men ikke akkurat pent utført…

Etter en kort gjennomgang av hva som befant seg hvor og litt omrokering og sortering ble resultatet slik.

Det som er i bruk oftest står i mest tilgjengelig høyde og kurven gjør det lett og oversiktlig å finne det en trenger uten å velte alle tuber og flasker.

Det vi bruker til daglig er lett tilgjengelig på kommoden her.

Til og med den «flaue» skuffen ble presentabel.

Et annet tips fra Marie Konodo er å regelmessig sjekke medisinskapet/førstehjelpsskrinet. Ha oversikt over hva du har der så du slipper lete når uhellet er ute og du trenger plaster eller når hode, muskler eller mage trenger en pille… Husk at gamle medisiner skal leveres på apoteket.

Det er ikke så lenge siden jeg ryddet her etter å ha kjøpt inn de små kurvene for oppbevaring av plaster og tuber, men noen utgåtte medisiner var der.

 

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.