Mer fra Marie Kondo

Jeg har nå lest oppfølgeren til Marie Kondo sin bok Magisk Opprydding. Denne boken heter Mer ryddemagi.

Mantraet er fortsatt «hva gir deg glede»? Behold det som gir deg glede, bruk det med omtanke og vis det respekt. Tar du godt vare på tingene dine tar du godt vare på deg selv.

Rydd etter kategori og gjør deg ferdig med kastingen før du finner en fast plass for de tingene du beholder.

Sett ting på plass. Vær taknemelig for dem og ta godt vare på dem.

Så lenge alt har ett sted de hører hjemme gjør det ikke noe med litt rot. Legg tingene tilbake der de hører hjemme så ofte du kan.

Hun skriver; Behold eller kast, ingen gråsone. Bruk de tingene du velger å beholde. Vis fram tingene du elsker.

Jeg har som nevnt «kastet ut» pen serviset og har nå ett service i hus som duger både til hverdags og fest. Jeg har også kvittet meg med ikea bestikket og tatt i bruk Hardanger bestikket som jeg har fått i gave opp gjennom årene. Jeg har solgt unna krystallglass som aldri har vært i bruk, og dessertskåler har jeg ikke lengre. Håper og tror desserten smaker like godt fra suppeskåler. Kakefat samlingen er også redusert og det samme med vaser. Vinglass er bare i en størrelse her i huset men vi nyter både rød og hvit. Tidligere stod «alkoholen» på utstilling, men den har nå flyttet bak lukkede dører og tingene jeg liker å se på som har vært gjemt inne i skapene har kommet frem i lyset. Jeg har gått gjennom minnene fra reisene våre og delfinsamlingen min og syns alt har kommet til sin rette nå.

Her i skapet har jeg ting jeg liker å se på som gjør meg glad men også glass og vaser som er regelmessig i bruk.

Alkoholen har nå kommet seg bak lukkede dører og her er også noen kakefat, bestikk og andre ting som ikke er så ofte i bruk. De hvite lyslykter og suppetallerkener skal jeg forhåpentligvis få solgt…

Marie Kondo skriver

Det er der jeg er nå med tanke på kjøkken, stue og entre. Jeg har fått ut av hus det jeg ikke hadde bruk for eller følte noe glede over. Nå har jeg oversikt over hva som befinner seg hvor, og kan enkelt flytte rundt på tingene for å finne en god løsning for oppbevaring som passer inn i hverdagen vår slik den arter seg nå. Jeg vet jo at det vil endre seg, men det er helt OK for jeg liker «jakten» på endring som fører til noe endra smartere,  bedre, koseligere eller penere.

Til slutt i dette innlegget må jeg sitere Marie Kondo «…folk velger selv hvordan de vil leve og ha det rundt seg… først når vi aksepterer folk med andre verdier enn våre egne kan vi si at vi har ryddet ferdig…»

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.