Roteskuffen, alt mulig kurven og smårusk … jo da det har vi her i huset også!

Har du ikke roteskuff på kjøkkenet? fikk jeg spørsmål om. Først tenkte jeg at nei det har jeg ikke, men så kom jeg på at jeg har jo egentlig det. Opp til flere! Samt roteskål og rotekurv. Selv om det er et system i rotet også…  Skuffene er ikke en del av kjøkkeninnredningen, men tilhører kjøkkenarealet. Så nå skal jeg dele bilder av roteskuffene slik de var i dag tidlig, og da ble det selvfølgelig en god unnskyldning til å rydde der…

Roteplassen der vi legger fra oss diverse i forbifarten. Pengebok og mobil har fast plass der. Der står også en skål som småtterier legges i så det ikke skal flyte rundt eller forsvinne. På hyllen står en metallboks og så er det tre små skuffer der jeg har en tendens til å putte smårotrusk med tanke på at det skal sorteres senere, men også noen ting som har fast plass der. Nysgjerrig på hva som er oppi der? Haha, jeg også…Sånn så de ut.

Mye rart her…

Jo da, litt av hvert å ta tak i her. Ting som hører til andre steder i huset fikk jeg lagt på plassen sin, en del viste seg å være unyttig søppel; typisk «kjekt å ha…», «skal repareres en vakker dag…», «hører til ett eller annet jeg ikke helt husker hva er…» og noe flyttet inn igjen i boks og skuff. Sånn da var det fikser. Herlig – da er det bare å begynne å fylle på igjen, men ‘note to self’ huske å ha en gjennomgang fra tid til annen. 

Så over til en annen roteplass, rotekurv (den er beregnet til rot – til å holde rotet konsentrert) og roteskuff. Det er en kommode på hjørnet mellom gangen og kjøkkenet – et sted en går forbi i ett sett, og bare legger fra seg alt mulig en finner hist og her som en ikke orker gå å legge på rett plass / ikke vet hvor hører hjemme…

Dagens status

 Rotekurven

I kurven legges ting som skal være med ned i kjelleren i påvent av at jeg skal ned en tur, samt små ting som skal selges/hentes av andre/tas med ut av huset og annet dilldall. Den fikk påfyll etter at jeg ryddet de småskuffene for der var det selvfølgelig ting som hører hjemme på steder i kjelleren…

Roteskuff før

Den heter ikke roteskuffen men omtales som  «kontorskuffen». Den har kurver for skrivesaker og små ting en finner som mangler sin make, isboks med ting til reparasjon, zip lock med småleker som er på avveie eller viser seg ikke er egnet for kidza enda, zip lock med brikker til spill, beholdere for whiteboard tusjer og diverse annet…

Da var det bare å helle alt ut på benken og sortere… jeg finner en del av det samme som i skuffene. Ting en har tenkt å reparere, dingsebomser som hører til ett eller annet en ikke vet hva er osv. Altså en del jeg kunne kaste rett i søpla og en del måtte jeg ta turen rundt i skap og skuffer ellers i huset og fordele til riktig sted. Da ble rotekurven nesten tom.

 Roteskuff etter

 Etter

Ja, det ble litt forskjell. Litt mer orden, og generelt ferre gjenstander og forholde seg til.

Isboksen med ting til reparasjon har jeg hatt dårlig samvittighet for ikke å ha tatt tak i, så når jeg først hadde den framme, og fikk kastet en del som ikke var verd å dvele ved, tok jeg fram limtuben og fikk fikset en del av det. Hva gjør en ikke for disse barna… Hadde jo vært fristende å bare kaste, men når en har lovet å reparere og kidza har litt for god hukommelse og kan komme til å spørre etter … så er det kjekt å kunne vise at en har gjort et forsøk på å reparere. Andre ting har jo blitt ødelagt ved et uhell og når den tingen betyr litt ekstra ønsker en ikke bare kaste den uten å prøve å reparere den igjen først.

Kleskapsdør til dukkehuset ble hengslet på igjen ved hjelp av tannpirkere, keramikk pynt kjøpt på Molde Jazz for mange år siden som hadde blitt knust ble limt sammen, Hello Kitty som hadde falt av vifta var kjøpt i Bulgaria, liten skilpadde med knekt fot var premie hos ortoptisten, hårbøyle favoritt som hadde mista sløyfa si og smykkestativ der støttebenet hadde ramlet av. Jau da, nå holder de kanskje en stund til!

Tommas toget mangler en liten skrue – kanskje den dukker opp eller kan problemet løses på annen måte? Den blanke ‘mynten’ hører til ett karaffel lokk, men hvor er det? Dukker det opp så kan det fikses! En liten del til en høyt elsket nostalgisk julepynt skal gjenforenes når julepynten tas fram, speilene hører til dukkehuset og skal festes med dobbeltsidig tape og den knekte ‘kranen’ må jeg ta med på rørleggerbutikk for å få kjøpt tilsvarende så de tingene forblir i reprasjons boksen en stund til.

Hverdagslykke i ryddige roteskuffer og reparerte småting.

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.