Rommet mitt aka vaskerommet

Vet ikke hvorfor dette bildet ble hengende fast øverst. Det blir alltid ett bilde øverst i posten som jeg ikke greier velge eller fjerne… men siden det er der kan jeg si at det er bilde av refleks/lommelykt boksen vår (som jeg hadde tenkt spare til innlegget fra loftet skal skrives). Her samler vi reflekser, lommelykter, hodelykter og refleksvester.  Den kom ned fra sin faste plass på loftet i går kveld i anledning refleksdagen i barnehagen i dag. Barna skulle ha med seg lommelykt og refleks. Stor stas det!

Men over til det jeg ønsker å skrive om i dag: ett innlegg fra «rommet mitt». Mannen og barna tuller med meg og sier; «mamma er på rommet sitt»…

Passet bra å ta bilder her i dag siden det ikke hang klestørk over alt. Phu…

Systemet her er fra like etter at vi flyttet inn i huset. Jeg fikk en kreftdiagnose og tenkte med en gang at jeg kom til å bli syk og svak. Da ble det viktig for meg å ha system i sakene så vi ikke skulle måtte bruke energi på å lete etter ting. Som familiens materialforvalter ble det til at trådkurver fikk innhold etter kategori og ble merket med lapper. Skulle en ha noe til bil var det bare å titte der, skruer, bits og borr – jo da har vi det ligger de der, tape/lim/knotter osv. Hud og hår har sine egne trådkurver og der har jeg igjen samlet i zip lock poser i kategorier som «hår», «negler», «føtter» og «tannstell».

Ellers har jeg gjort det veldig enkelt med vaskepulver. Jeg har kun en type pulver og det er Neutral til hvitt tøy. I tilleg har jeg Milo til ull. Skyllemiddel bruker vi ikke men jeg har en sprayflaske med eddikvann og den spruter jeg litt av rett i skyllemiddelkammeret på maskinen.

Har ganske god orden her så var ikke så mye å ta tak i men kurvene med kluter, koster mm. Fikk en gjennomgang.

Sortert, brettet og kassert noe, samt at klutene til vindusvask flyttet tilbake til vindusvaskeboksen der de hører hjemme.

En annen boks som trengte en gjennomgang er denne. Den er navnløs men inneholder ymse ekstrautstyr til hjemmet…

Veldig glad for at jeg har merket de zip lock posene så jeg vet hva de hører til. Dingser uten navn er er nesten bare å kaste om en ikke husker hva de er til og kan merke de i etterkant. Fikk kastet noe gamle greier som hørte til allerede kasserte produkt så boksen ble slanket litt.

Så var det hyllen over tørkestativet. Hva er det egentlig øverst der? Ikke så ofte det er i bruk, så det ble tatt ned og gjennomgått. Fikk kastet noen gamle greier der også, og plassert resterende i hver sin kurv. Det er i kategorien «sprayflasker/flytende» – alt fra maurspray, sølvpuss, møbelolje, impregnering mm. Ting som er greit å oppbevare høyt med tanke på barna også.

På den lilla stangen henger en kurv med single sokker som venter på sin make, en pose merket Fretex der alt tøy til gjenbruk legges og så henger den en tom «bøtte», noe som alltid er kjekt å ha på lur til feks ting som skal bæres med til annet rom eller etasje.

Kurver med vaskemiddelprodukter er også plassert der, og så stod den en kurv der til tøy som trenger reparasjon. Den ble flyttet til «sy-skuffen», for hører bedre hjemme der og så slipper jeg få dårlig samvittighet hver gang jeg ser den, for at jeg ikke har fått reparert det som hoper seg opp der.

Har også noe verktøy lett tilgjengelig samt en kurv med tusjer, tommestokk, merketusj til tøy, hvite klistrelapper og navneklisterlapper til barna.

Organiser i kategorier og fast plass er gjengangeren og mantra for et smidig og oversiktlig system.

Mari Kondo skriver at en ikke skal ha et lager av produkter. Det beste er å bruke opp det en har før en kjøper nytt. Butikkene er jo alltid åpen så det blir nok aldri noen krise, men der er jeg litt «motsatt». Jeg kjøper gjerne vaskemiddler og hudpleieartikkler på tilbud. Tenker det er forbruksvarer så det går med uansett. En må bare prøve å huske hva en har når en ‘møter et salg’ så det ikke plutselig blir overfylt i kurvene.

 Før

Etter

Da kan jeg huke av for ett godt organisert og ryddig vaskerom. Det er hverdagslykke for meg.

 

Annonser

3 kommentarer til «Rommet mitt aka vaskerommet»

  1. Mange gode tips! Jeg ser at vaskerommet vårt ikke er godt nok utnyttet. Snart blir det innkjøp av plastkurver og ziplock-poser som forhåpentligvis kan bidra til bedre organisering for nå ligger det massevis av ting og flyter i store skuffer..I helga organiserte jeg skapet i gangen og ble i hvert fall mye mer fornøyd enn jeg var før jeg rydda! Hvordan unngå at et skap på kjøkkenet blir roteskapet der alt som ikke får ligge på benken havner..? Sånn har sikkert ikke du det;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.