Rydd, sorter og organiser – kjøkken!

Jeg liker godt kjøkkenet vårt. Det er fra IKEA og år 2000. Jeg liker at det har store dype skuffer, godt med benkeplate og takhøyde skap. Jeg liker ikke overskapene i hjørnene da dørene er så smale at det er vanskelig å komme til, og så har de noen litt snåle smale underskap med uttrekkshyller som er vanskelig å bruke til noe nyttig, men alt i alt et bra kjøkken.

I dag startet jeg med å tømme redskapsskuffene, dessverre må jeg ha de fordelt i to skuffer fordi noen av redskapene er for høy for den ene skuffen.

Alle har vi vel noen favoritt sleiver så hva skal en egentlig med alle sammen? Bruker jo ikke så mange og bruker stortsett alltid den samme uansett… Så det ble lagt til side ganske mange som vi aldri bruker. Disse ble lagt ut på lokal kjøp/salg/gis bort side på FB og hentet kort tid etterpå.

Skuffene ble mer oversiktelige og legg merke til at jeg har byttet ut korkunderlagene med barnas kunstverk.

Og her et tips til hvordan oppbevare grillspyd. Har brukt ett tomt c-vitamin rør og gummistrikk rundt.

Bestikkskuffen fikk en liten rydd, vask og kaste runde. Det er en god stund siden jeg kastet ut IKEA bestikket og tok i bruk «pen» bestikket til daglig bruk. Det lå i eskene sine og tok opp plass og var sjelden i bruk. Dette er bestikk som jeg har fått i gave og navnet til bestikket er jo også navnet mitt så dette kjenner jeg glede av å se på og bruke.

Jeg kastet ostehøvelen vi bare irriterer oss over samt noe plastikk og gamle småkniver som vi har flust av.

Skuffen med tallerkener og skåler fikk en skikkelig overhaling. Jeg har hatt et servise stående som egentlig var ment til å være til «fine anledninger», men altså hvor ofte er det da? Det er kjøpt på Spar Kjøp for en billig penge og skulle erstatte «Tid» serviset som jeg har «spart på» i mange år, men som egentlig ikke har betydd noe spesielt for meg og etter min mening var alt for dyrt til å stå å samle støv.  Det ble solgt på Finn.no.

Før hadde jeg diverse tallerkene fra loppis, gis bort på Finn.no og bokklubb vervegaver. Nå ble det meste av dette lagt ut på «gis bort» og forsvant i løpet av dagen og skuffene fikk nytt innhold. Super fornøyd med å få samlet mer av tallerkener, fat, skåler mm i disse to skuffene.

Tørrvare skuffene er jo greit å gå gjennom av og til også. Heldigvis ikke så mye gammelt der, så det var bare å støvsuge ut smulene og sette på plass igjen. Tok i bruk noen bokser for diverse frø mm. Og viser dere den smarte Tupperware spagettiboksen med måleenhet.

En skuff det var skikkelig kaos i «delte jeg i to» siden det viste seg jeg hadde en ledig skuff! Tenk at jeg hadde glemt de. Glemte vist å ta før bilde, men inneholdet var først stappa i en skuff, men nå fordelt slik.

Ellers har jeg en skuff for drikkeflasker. Har tidligere hatt sååå mange, men endte opp med å kastet mange for en tid tilbake. Alle har sin favoritt som blir brukt igjen og igjen og da trenger en jo ikke alle de andre.

Så har jeg en skuff for snacks og barer.

En skuff med plastikk. Der ser dere et lurt triks med å fordele lokkene i to isboksen. En boks med runde lokk og en boks med firkanta lokk. Og jeg har jevnt og trutt nedskalert plastboks beholdningen så nå er det nesten bare Tupperware boksene igjen. De er ofte i bruk, kjøpt på party så det er morsomme minne og noen er fra min mamma så de gir glede når de er i bruk i hverdagen.

Overskapene mine ser sånn ut. Ikke noe veldig smarte løsninger der annet en kurver som gjør det lett å hente ut hele beholdningen av gitt «tema» (bake artikler, godis, medisin, krydder …)

Og så har jeg samlet alle elektriske apparater i ene hjørnekaruselle. I motsatt hjørnekarusell er alle kasseroller, stekepanner og bakeformer.

Det var et par skuffer og skap jeg ikke rakk tømme, rydde og vaske i dag, men fikk tatt de med mest rot / ting så føler meg godt fornøyd med dagens innsats. Fikk gitt bort masse, vasket over skap og skuffer og organisert på en måte jeg tror vil fungere godt for oss.

Det føles godt!

Annonser

Én kommentar til «Rydd, sorter og organiser – kjøkken!»

  1. Kjempeidé å ta i bruk penbestikket til vanlig! Det skal jeg også gjøre:-)
    Du er bare superorganisert, veldig mange gode tips ellers også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.